Skip to Content
Countryside, van 2 tot en met 5 december in Flanders Expo

Countryside, van 2 tot en met 5 december in Flanders Expo

Countryside gaat door, en het wordt een top-editie

Nu het alsmaar kouder wordt en de dagen korter worden, kan het leven wel wat extra sfeer en gezelligheid gebruiken. Van 2 tot en met 5 december staat Flanders Expo met Countryside volledig in het teken van wegdromen, genieten en ontdekken. Je kan bij meer dan 250 exposanten terecht voor inspiratie en de allernieuwste trends. Bovendien beleef je in de gloednieuwe Christmas Village de eerste kerstpret.

Maak jij het graag gezellig thuis? Hou je van lekker eten en reizen? Wil je jouw interieur, tuin of terras updaten? Ben je op zoek naar unieke kerstcadeaus? Kom dan naar Countryside en laat je verrassen door meer dan 250 exposanten. Van 2 tot en met 5 december staat Flanders Expo vier dagen lang in het teken van wegdromen, genieten en ontdekken. Er zijn kookdemonstraties en creatieve workshops¸ en voor kinderen is er kinderanimatie.

VOOR ELK WAT WILS

Er is vanalles te beleven op Countryside. Voor inspiratie voor je volgende vakantie, kan je terecht op het vakantie-eiland. Vlaanderen of het buitenland, een avontuurlijke reis of een gezellige B&B bij landgenoten, … je vindt het er allemaal.

Van de mooiste meubels tot prachtige woonaccessoires, van stijlvolle loungesets tot een coole boomhut … Bij meer dan 250 exposanten ontdek je de allernieuwste trends voor binnen en buiten, zodat je boordevol inspiratie weer naar buiten wandelt.

Op het HIB-eiland - in samenwerking met Unizo - ontdek je lokale ambachtslieden met hun unieke producten. Handmade in Belgium, met heel veel liefde en vakmanschap.

In de outdoor-village doe je inspiratie op voor een mooie tuin, met eventueel een zwembad, jacuzzi, infraroodsauna of hottub, … maar er staat ook een cool parcours en een hippe boomhut.

Kunstliefhebbers kunnen terecht in de ‘Arts & Crafts’-zone, en modeliefhebbers ontdekken de nieuwste collecties in de Mio Caro on Tour-bus. Een opkikkertje nodig voor je huid en haar? Kom dan zeker naar de uitgebreide Beauty & Health Avenue voor wat welverdiende verwennerij.

EN HEEL VEEL LEKKERS

Geen geslaagd weekend - noch een geslaagde kerst - zonder lekkernijen. Bijzondere gin, heerlijke koekjes en artisanale advocaat, de Food Village is dé place-to-be voor fijnproevers en lekkerbekken. Bovendien zijn er kookdemonstraties ‘van aperitief tot dessert voor eindejaar’.

In Mio’s bar kan je terecht voor lekkere apero, wijn en hapjes. In de foodtruck-village kan je de lekkerste gerechten proeven van onder andere Balls & Glory, Mi Streetfood, Goufeu, Buenos Nachos, Esperenzia Di Gusto en Madam Kwizien. In de kerstbar kom je langs voor een lekkere koffie of chocolademelk met de lekkerste desserts van Julie’s House. In de bubbelbar kan je terecht voor een lekker glaasje cava of champagne. En als afsluiter geniet je in de Winterbar van een lekker cocktail van Bar Georgie.

 

JINGLE BELLS

Nieuw dit jaar op Countryside: een ‘Touch of Christmas’. In de feeërieke kerst-village vind je de mooiste kerstdecoratie en de leukste geschenken voor onder de kerstboom. Je geniet er in een magische kerstsfeer van een heerlijke kerstborrel. En als je geluk hebt, komt je de kerstman of een van zijn elfjes tegen.

EXCLUSIEVE VIP-AVOND MET SANDRA KIM OP VRIJDAG 3 DECEMBER

Ga jij voor dat tikkeltje meer? Op vrijdag 3 december word je tijdens een heuse VIP-avond vanaf 18.30 extra in de watten gelegd met optredens van Echo Park en Sandra Kim. Een gratis glaasje bubbels, gratis vestiaire en een pakjesdienst die je aankopen naar de wagen brengt krijg je daar nog bovenop.

KINDEREN TOEGELATEN

Kinderen zijn meer dan welkom op Countryside! Op vrijdagavond, zaterdag en zondag valt er heel wat te beleven voor kleine bezoekers. Ze kunnen luisteren naar wondermooie verhalen in de tipitent, knutselen met snoep of meedoen aan toffe workshops.

Voor kinderen onder de 12 jaar is de toegang trouwens gratis.

CORONA-PROOF

Het was de laatste maanden en weken bang afwachten of Countryside wel zou kunnen doorgaan. En voor initiatiefnemers Peter Van der Henst en Nathalie Papin, die de beurzen Sfeer en Countryside tijdens de eerste coronagolf hebben overgenomen, was het extra spannend.

Peter Van der Henst: "Het was niet vanzelfsprekend om in onzekere tijden te starten in de eventsector, maar wij zijn altijd blijven geloven in beurzen. We zijn ervan overtuigd dat mensen daar interesse in hebben, én dat wij ze corona-proof kunnen organiseren."

Nathalie Papin: "Sinds de Stad Gent heeft aangekondigd hun eigen events te annuleren, staat de telefoon hier niet stil. We krijgen heel veel steun van exposanten en bezoekers. Allemaal hopen ze dat we toch kunnen doorgaan, ook al is dat met mondmaskers en Covid Safe Ticket. Dus doen we er alles aan om Countryside veilig te organiseren. We voorzien extra ontsmettingspunten, de ventilatie van Flanders Expo draait op volle kracht, en we organiseren zelfs een teststraat ter plaatse voor wie geen CST kan voorleggen. Elke dag tussen 9 en 13 uur kunnen bezoekers zonder CST een antigeentest laten afnemen voor de prijs van € 10. Zo kan iedereen onbezorgd genieten van onze beurs."

Story image

Countryside vindt plaats van 2 tot en met 5 december in Flanders Expo Gent. Toegangstickets kan je kopen via www.countrysidegent.be

Dagtickets 2-5 december 10 - 18 uur: 

  • Voorverkoop: € 10
  • Kassa: € 12

VIP-tickets december 18.30 - 22 uur

  • Voorverkoop: € 22
  • Kassa: € 25

UITNODIGING PERSRONDLEIDING

We nodigingen u van harte uit op onze persrondleiding.

Wanneer?

Donderdag 2 december 2021

Waar?

Flanders Expo - Maaltekouter 1, 9051 Gent

Programma

14.00 uur: Onthaal
14.30 uur: Rondleiding op de beurs

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen aan Tine Nelissen: tine@lifestylevlaanderen.be

 

Peter Van der Henst Lifestyle Vlaanderen

 

 

 

 

Over Lifestyle Vlaanderen

LifeStyle Vlaanderen werd in juli 2020 opgericht door Nathalie Papin en Peter Van der Henst. Deze nieuwe speler in de evenementensector neemt vanaf 2021 de welgekende beurzen Sfeer en Countryside in Flanders Expo over. 


Lifestyle Vlaanderen
Antwerpse Steenweg 19
9080 Lochristi