Skip to Content
Het leven is aan de durvers: LifeStyle Vlaanderen start tijdens corona-crisis als beursorganisator

Het leven is aan de durvers: LifeStyle Vlaanderen start tijdens corona-crisis als beursorganisator

Het leven is aan de durvers, daar heeft zelfs COVID-19 niets aan veranderd. Ondanks de corona-crisis besloten Peter Van der Henst en Nathalie Papin een vennootschap op te richten en beurzen te organiseren. LifeStyle Vlaanderen was geboren. LifeStyle Vlaanderen neemt vanaf 2021 de gekende beurzen Sfeer en Countryside in Flanders Expo over. "Het is niet vanzelfsprekend om in deze onzekere tijden te starten in de eventsector, maar wij blijven geloven in beurzen. We zijn ervan overtuigd dat mensen daar interesse in hebben, én dat wij ze corona-proof kunnen organiseren. Dan is er geen reden om de stap niet te zetten, COVID-19 of niet".

LifeStyle Vlaanderen

Event Manager Nathalie Papin is al jaren actief in de beurssector. Bij haar vorige werkgever - die ondertussen failliet werd verklaard - stond ze in voor de organisatie van Sfeer en Countryside. Nathalie: “Dat faillissement kwam hard aan, persoonlijk en professioneel. De ene dag was ik nog volop bezig met de organisatie van Sfeer 2020, de volgende dag viel dat plots allemaal weg, én was ik mijn job kwijt. Een job die ik met hart en ziel heb gedaan. Omdat het niet mijn aard is om bij de pakken te blijven zitten, hebben mijn partner Peter en ik besloten een vennootschap op te richten en de organisatie van beide beurzen over te nemen. LifeStyle Vlaanderen was geboren".

LifeStyle Gent, van 13 tot 21 maart in Flanders Expo

Van 13 tot 21 maart 2021 organiseert LifeStyle Vlaanderen een eerste beurs in Flanders Expo: LifeStyle Gent / Sfeer. LifeStyle Gent wordt een lifestyle-evenement voor echte levensgenieters, met inspiratie voor interieur, tuin en zwembad, maar ook reizen, gastronomie en kunst.

Nathalie: "Beleving staat voor ons echt centraal. LifeStyle Gent wordt geen klassieke beurs, waar je de ene na de andere stand voorbijwandelt. We zetten volop in op het evenementiële. Zo werken we bijvoorbeeld met belevingseilanden, onder andere een golf-eiland: een samenwerking tussen een tuinaannemer, een verkoper van golfaccessoires en een organisator van golfreizen. Er is ook een kunstenwandeling, een kruidentuin met wistjedatjes, enzovoort. Het idee is om verschillende exposanten te laten samenwerken om tot een mooi geheel te komen. Bijvoorbeeld een volledig aangelegde tuin, in samenwerking met een tuinarchitect, met niet alleen beplanting, maar ook tuinmeubilair en een poolhouse. Zo wordt 1 plus 1 veel meer dan 2."

Peter: "We zetten ook heel erg in op starters en lokale spelers. We willen hen ondersteunen en creëren daarom een speciale zone voor start-ups en ambachten uit het Gentse. Zij kunnen aan een voordelig tarief inschrijven.”

Het vroegere Sfeer is niet de enige beurs die Nathalie en Peter overnemen. Ook Countryside staat vanaf 2021 terug op het programma. Ook Countryside vindt plaats in Flanders Expo, van 2 tot 5 december 2021.

Beurzen in corona-tijd, een risico

Beurzen plannen en organiseren in deze corona-tijd is niet evident. Nathalie: "Het is niet vanzelfsprekend om in deze corona-tijd te starten als beursorganisator, maar wij geloven écht in beurzen. En we zijn ervan overtuigd dat we ze corona-proof kunnen organiseren. We hopen dat de situatie tegen maart onder controle is, maar we willen geen risico's nemen, dus we organiseren alles volgens de strengste maatregelen. Met een aparte in- en uitgang, vaste wandelroutes, extra was- en ontsmettingspunten, enzovoort."

Peter: “Mensen hebben toekomstperspectief nodig. Voor veel van onze standhouders zijn dit soort beurzen ontzettend belangrijk, maar ze worden stuk voor stuk geannuleerd. Wij willen hen tonen dat er nog een toekomst is na Corona. En ook wij zien een toekomst na Corona. We gaven onze beurs niet voor niets de naam LifeStyle Gent, zo kunnen we later eventueel uitbreiden naar andere steden."

Meer informatie op www.lifestylegent.be

Tine Nelissen Communicatie, LifeStyle Vlaanderen

 

Over Lifestyle Vlaanderen

LifeStyle Vlaanderen werd in juli 2020 opgericht door Nathalie Papin en Peter Van der Henst. Deze nieuwe speler in de evenementensector neemt vanaf 2021 de welgekende beurzen Sfeer en Countryside in Flanders Expo over. 


Lifestyle Vlaanderen
Antwerpse Steenweg 19
9080 Lochristi